Skip to the content

Sønderjyllands Danseakademi søger en balletlærer pr. 1. august 2022

Sønderjyllands Danseakademi er landsdelens eneste balletskole med godt 100 elever i alderen 6-18 år. Balletskolen har eksisteret siden 2004 og oplever hvert år stor søgning. Danseakademiet er en del af Sønderborg Musikskole - en dynamisk, udviklingsorienteret musikskole med et højt aktivitets- og ambitionsniveau.

Vi søger en balletlærer, som vil være med til at udvikle og videreføre Danseakademiet i tæt samarbejde med nuværende balletleder, Melissa Mathies og to tilknyttede balletlærere. Vi lægger vægt på at ansøgeren har en relevant baggrund og uddannelse inden for klassisk ballet og evt. moderne dans. Danseakademiet flytter i efteråret 2022 ind i nybyggede balletlokaler på Skovvej 16, hvor Sønderborg Musikskole også har til huse.

Dine primære opgaver bliver:

 • Undervise elever i forskellige aldersgrupper i ballet og moderne dans 31 uger pr. sæson.
 • Udvikle elever fagligt og kunstnerisk samt varetage talentudvikling.
 • Afholde forestillinger med eleverne, herunder med ansvar for koreografi og musik.
 • Organisere og gennemføre aftenhold for studerende og voksne.
 • Udvikle et folkeskoleprogram til de lokale skoler.

Dertil kommer en række praktiske og administrative opgaver, bl.a. forberedelse, forældrekontakt, skemalægning, PR, balletudstyr, planlægning af aktiviteter med samarbejdspartnere.

Vi tilbyder:

 • Et alsidigt job med stor indflydelse på den faglige- og pædagogiske udvikling.
 • Kompetenceudvikling og sparring omkring undervisning i klassisk ballet for børn.
 • En velfungerende balletskole, der nyder stor anerkendelse for sit kunstneriske niveau.
 • Motiverede og glade elever og forældre.
 • Et levende lokalt miljø med muligheder for at udfolde og skabe egne kunstneriske ambitioner eller samarbejde med andre musik- og kulturinstitutioner.

Vi forventer at du:

 • elsker at begejstre børn med dans og kropslig udtryksformer, der giver alle mulighed for at føle og vise, hvordan man har det fra hjertet og ud i tåspidserne.
 • ser det som en selvfølgelighed at være velforberedt og struktureret og lader undervisningen inspirere dig til nye ideer.
 • ser det som en naturlig opgave at have en god dialog med forældre og elever.
 • kan undervise på dansk og engelsk eller vil gøre en indsats for at lære dansk, fx ved at deltage i et intensivt sprogkursus.

Stillingen er foreløbig en deltidsstilling med udgangspunkt i en ugentlig arbejdstid på minimum 15-20 timer fordelt på tre dage samt ekstra projekter. Stillingen kan over en kort årrække udvikles til en fuldtidsstilling med ønske om bopæl i området.

Vi inviterer dig gerne til at komme og besøge os for at opleve balletskolen, balleteleverne, personalet og området. Er du interesseret i at være gæstelærer hos os i en periode, så hører vi meget gerne fra dig.

Bemærk, at der pt. undervises i ballet 31 uger på en sæson. Løn -og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst og principperne om lokal løndannelse.

Der er ansøgningsfrist den 29. april 2022, men vi modtager gerne ansøgninger løbende. Samtaler forventes afholdt senest primo maj 2022.

Yderligere oplysninger om job/jobindhold kan rettes til: Balletleder Melissa Mathies på tlf. +45 27900491 eller mail balletsyd@sonderborg.dk og/eller souschef Tina Regelsen, tlf. +45 27905020 eller e-mail treg@sonderborg.dk

Tilmeld dig balletprøvetime

Har du lyst til at prøve om ballet er noget for dit barn, så tilmeld jer Danseakademiets prøvetime for nye elever i foråret. Prøvetimen varer 60 min. og er målrettet elever i 0.-2. klasse. Hør evt. nærmere ved at kontakte Melissa Mathies