Skip to the content

Svea Boyens

Træner på ællingehold B, hold 1 og hold 2

Kontakt: Tlf. 21 65 96 88
Mail: svbo@sonderborg.dk

Interessen for at danse ballet startede tidligt for Svea Boyens, født 1998 i Tyskland. Efter at være startet til ballet som fire-årig i Flensborg, dansede hun allerede flere gange om ugen i en meget ung alder.

I 2005/6 havde hun fornøjelsen af at medvirke i børneroller sammen med professionelle dansere på Landes Theater i Flensborg i balletterne ”Coppelia” og ” Mario und der Zauberer”.

Svea har modtaget undervisning på Sønderjyllands Danseakademi fra 2008 til 2013. I de år dansede hun tre sæsoner på talentholdet med tilknytning til den Kgl. Balletskole i København. Den intensive undervisning gav hende en stærk basis i klassisk balletteknik og erfaring i Bournonvilles ballet- og musikhistorie. Dertil medvirkede hun i Danseakademiets mange forestillinger med hovedroller, moderne dans, arbejde med koreografi, klaverundervisning og violinundervisning.

I 2013 tog Svea på et opholdt ved Hoptrup Efterskoles Danselinje og lærte nye stilarter at kende. Hendes interesse for dans er fortsat siden, samtidig med at hun i 2018 begyndte på socialrådgiveruddannelsen i Aabenraa. I de seneste år har Danseakademiet haft glæde af Svea som assistenttræner og siden 2019 har Svea haft ansvar for eget hold som balletlærer. Derudover deltager hun sammen andre lærere i syllabus vejledning og faglige studieture.

Tilmeld dig balletprøvetime

Har du lyst til at prøve om ballet er noget for dit barn, så tilmeld jer Danseakademiets prøvetime for nye elever i foråret. Prøvetimen varer 60 min. og er målrettet elever i 0.-2. klasse. Hør evt. nærmere ved at kontakte Melissa Mathies