Skip to the content

Audition til talenthold

Talentholdet er for børn fra 4. - 6. klasse, som kan få mulighed for at udvikle deres talent lokalt og samtidigt opleve dans som en del af et landsdækkende elitemiljø. Træning er baseret på Den Kongelige Balletskoles pensum. Derudover underviser vi i musik- og ballethistorie samt ballettens sprog og vi deltager i studierejser. Læs mere om talentholdets træning her 

Hvert forår afholder vi en audition til talentholdet.

Audition foregår på Sønderjyllands Danseakademi, Skovvej 16, 6400 Sønderborg.

Til audition vurderes først og fremmest om elevens krop egner sig til ballet på eliteplan. Der tages også i betragtning om eleverne går til andre fritids/sportsaktiviteter. 

Derudover fokuseres der på elevens rytmesans og udstråling. Rytmesansen vurderes ved enkle øvelser til musikledsagelse (gadedrengeløb, valsetrin, march m.v.) 

Endelig vurderes den sceniske udstråling, som er en væsentlig del af det at være danser.

Påklædning: Gymnastikdragt eller balletdragt uden strømper, dvs. bare fødder. Langt hår må meget gerne sættes op. 

Du behøver ikke at have danset ballet for at komme til audition.

Sådan tilmelder du dig

Prøven er for børn i 4.-6. klasse i det kommende skoleår og tilmeldingen sker ved at sende en mail til musikskolen@sonderborg.dk med nedenstående oplysninger:

  • Navn
  • Fødselsdato
  • Klassetrin (nuværende) 
  • Adresse
  • Dans, sport, musikalsk erfaring.

Vi glæder os til at se dig!

Tilmeld dig balletprøvetime

Har du lyst til at prøve om ballet er noget for dit barn, så tilmeld jer Danseakademiets prøvetime for nye elever i foråret. Prøvetimen varer 60 min. og er målrettet elever i 0.-2. klasse. Hør evt. nærmere ved at kontakte Melissa Mathies